LED Dimmen

Het dimmen van halogeen, TL verlichting of gloeilampen mag voor iedereen als bekend worden verwacht. Het dimmen van LED-verlichting is voor velen echter onbekend terrein en wordt als lastig en ingewikkeld ervaren.

Waarschijnlijk wordt dat beeld extra gevoed door het dimmen van zogenaamde retrofit LED-oplossingen. Meestal zijn deze vervangers van halogeen lampen dimbaar, dit is echter niet altijd het geval, of niet nauwkeurig genoeg. Regelmatig zal er worden gedacht "had ik de halogeen lampen maar laten zitten". Het snel opvolgende aanbod van producenten die overal een LED-oplossing voor hebben maakt het er niet makkelijker op. Hebben we te maken met een LED-module waarbij we vrij zijn in het kiezen van de driver, dan kunnen we alle kanten op en is dimmen geen enkel probleem. Of de LED-module nu spanning gestuurd is, 12V of 24V of 180mA, 350mA 700mA stroom gestuurd is, alles is te sturen.

Meer informatie?
Wilt u dimmen middels een 0 of 1 tot 10V systeem? Of dimmen middels DALI, PWM of DMX? Wij zijn er bekent mee. Ook het dimmen van LED-drivers in combinatie met conventionele dimmers voor elektronische halogeen trafo's heeft voor ons geen geheimen. Laat u dus vooral niet afschrikken door termen als constant-current of constant-voltage, maar informeert u vooraf bij ons door te bellen naar 0252-374488 of stuur een e-mail. Kijk in onze Burlight app, bel ons op 0252-374488 of stuur een e-mail.