Verlichting PC Hooftstraat

Onlangs is de stijlvolle kledingwinkel Gimmicks aan de Amsterdamse PC Hooftstraat verbouwd en is Burlight betrokken bij het verlichten van het geheel. Natuurlijk is er in het kader van langdurig brandende verlichting in de winkel en de etalage gekozen voor een passende energiebesparende LED-oplossing.

Na het ontvangen van de benodigde tekeningen hebben we een lichtplan gemaakt, de lichtniveaus en het aantal armaturen bepaald. In een kleurrijke omgeving als een kledingwinkel is juiste kleurweergave van groot belang. Door toepassing van verschillende lichtbronnen wilde men vroeger de kleding nog wel eens in daglicht beoordelen om een beter idee van de kleur te krijgen. Ondanks dat warm wit, 2700K, als sfeervol wordt ervaren passen we steeds meer normaal wit, 3000K, toe als lichtkleur wat een heldere en frisse sfeer creert. Nu onderscheiden we echter de lichtkleur en kleurweergave. Twee begrippen die wezenlijk van elkaar afwijken. De lichtkleur is te vergelijken met een lichttoon, de kleurweergave met de zuiverheid van de toon. Hoe beter de kwaliteit van de LED hoe zuiverder de toon zouden we kunnen zeggen. Om alle kleding qua kleur zo natuurlijk mogelijk weer te geven is er niet gekozen voor LED met de standaard kleur 830, maar in de verbeterde 930. Het resultaat mag er zijn, een heldere en frisse uitstraling! Daarnaast wordt er fiks bespaard op energie. Als we de winkel conventioneel met halogeen verlicht hadden zou dat met gelijkblijvend lichtniveau komen op zo'n 3000W. Door toepassing van LED is het opgenomen lichtvermogen ca. 650W. Voor de rekenaars een directe besparing van 80% maar ook minder irritatie van defecte lichtbronnen.

Meer informatie?
Meer weten?
Wilt u meer informatie over het gebruik van deze LED-oplossing? Bel ons op 0252-374488 of stuur een e-mail. Kijk in onze Burlight app, bel ons op 0252-374488 of stuur een e-mail.