Hot plugging

Een term die niet iedereen die met LED-verlichting werkt kent, maar wel zou moeten kennen is'hot plugging'. Waar men vroeger een halogeenlamp en trafo onder spanning met elkaar kon verbinden, kan dit met LED-techniek veel schade geven.

LED-Driver
De trafo is vervangen door een LED-Driver, een nauwkeurig stukje elektronica wat een LED voorziet van bijvoorbeeld een 350mA of 700mA stuurstroom.Bij het aansluiten van een LED, waarbij de driver al onder spanning staat, kan de stroom door de LED oplopen tot 22A! Dat is bijna 32 keer zoveel als toegestaan. Het spreekt voor zich dat de elektronica daar niet tegen bestand is en simpelweg verbrand.

Werkwijze
De LED geeft als gevolg van de verbranding volledige sluiting of geen meetbare verbinding. Sluit dus eerst de combinatie LED en Driver goed aan, controleer indien instelbaar of de juiste stuurstroom gekozen is, let op de polariteit en sluit dan pas de voedingsspanning aan.

Meer informatie?
Heeft u vragen over het bovenstaande of wenst u andere informatie? Kijk in onze Burlight app, bel ons op 0252-374488 of stuur een e-mail.

burlight